De Muziekstudio

Demuziekstudio

Naast het kinderkoor en het muziektheater dat we al hebben, richten we nu ook een vernieuwende muziekschool op die de naam krijgt ‘De Muziekstudio’ . We richten ons op alternatieve educatie die flexibele opleidingen aanbiedt op maat van kinderen: van beginners tot gevorderen, van kleuters tot jongeren. De nadruk ligt op het spelenderwijs leren en plezier beleven in muziek. Een pedagogische aanpak staat dan ook centraal. Samen met de kinderen gaat onze muziekpedagoog echt actief musiceren.

Wat en voor wie is het?

Opleiding muzische creatie

Alle kinderen kunnen bij ons terecht voor de muziekopleiding ‘Muzische Creatie’. Dit is echter geen AMV (notenleer) zoals u nu misschien al denkt, De Muziekstudio is tenslotte een vernieuwende muziekschool. Wij leggen de nadruk op spelenderwijs leren en muziek maken, wat dus in geen geval gelijk is aan saai achter een schoolbankje zitten en muzieknoten opdreunen. We starten daarom vanuit het spelen op Orff instrumenten (percussie instrumenten zoals xylofoons, tamboerijnen, triangels enzovoort…) ondersteund door de basisvaardigheden die kinderen in de muzische creatie leren. Langzaam aan zullen de kinderen wel muzieknotaties leren, maar de focus blijft liggen op het samenspelen en plezier maken.

Opleiding speciaal voor kleuters
(kleuterinitiatie) + muziekinitiatie 1ste & 2de leerjaar

Voor kleuters van de 2de en de 3de kleuterklas is er de kleuterinitiatie. Kleuters leren de wereld van de muziek spelenderwijs te ontdekken. We laten hen kennis maken met de verschillende artistieke disciplines: zang, instrument, dans, schilderen, boetseren, expressie, woordkunst, theater …

Kleuters leren zo al doende de mogelijkheden van muziek maken, van muziekinstrumenten tot hun eigen stem. Ze ontwikkelen hun ritmiek, zingen samen allerlei liedjes en bewegen mee op verschillende muziekgenres, enz.

Dans

Dans is een universele taal. Gestuurd door ritme en muziek vertel je een verhaal met je lichaam. Ook jij kan leren dansen, en leren dansen is bijzonder leuk! Creativiteit, expressie en dansplezier staan tijdens de les centraal. Je ontmoet leeftijdsgenoten en krijgt een indivduele begeleiding van onze docenten.

Vanaf 4 jaar krijg je dansinitiatie, waar we werken aan lichaamshouding, coördinatie, muzikaliteit en ritmegevoel, aan expressie en vrijheid in beweging. In deze lessen dansen, leren en dromen we samen.

Vanaf 8 jaar kom je in de basisopleiding die gebaseerd is op de sterke, correcte danstechniek van het klassieke ballet. Later in het jaar kan je kiezen tussen verschillende dansstijlen, zowel klassiek, jazz als hedendaags.

Individuele instrumentlessen Piano, Zang, Slagwerk, gitaar

Pedagogisch project

Het is dus een pedagogisch project gegeven door een professionele docent. De bedoeling is om muzikanten te creëren die met veel goesting muziek kunnen maken voor zichzelf en voor/met anderen op ieder niveau en op eender welke manier. Hierbij zullen liedjes gezongen worden, zullen we experimenteren met klanken en ritme en zullen we Orff gebruiken om in contact te komen met het notenbeeld. Voor dit alles onderscheiden we twee groepen. De eerste groep is bedoeld voor kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar en zal zich vooral richten op muziekinitiatie. De tweede groep is bedoeld voor kinderen van het vierde tot en met het zesde leerjaar. Zij zullen al meer muzieknotatie erbij krijgen, maar ook bij hun blijft de focus liggen op het samenspelen en plezier maken.

Wij hebben een heel gamma aan muziekinstrumenten én mensen met een hart voor kinderen in huis om kleuters en kinderen op een ontspannen manier de wereld van de muziek te laten ontdekken. De lessen worden gegeven door Veronique Van Damme. Deze vrouw werd door verschillende Conservatoria in België en Nederland opgeleid tot professioneel organist en muziekpedagoge en heeft bovendien al jaren ervaring met kleuters, kinderen van de lagere school op de muziekschool en op de dagschool. Naast ervaren muziekpedagen zijn er ook muziekstudenten die verbonden zijn aan een Conservatorium, werkzaam in de muziekstudio.

De Muziekstudio, een vernieuwende muziekschool

voor alle kleuters en kinderen uit de lagere school

Woensdag: 14u tot 15u
Vrijdag: 16.30u tot 17.30u
Zaterdag: 10u tot 11u
Zondag: 10u tot 11u

Of andere dag en uur af te spreken met de leerkracht. De lessen starten vanaf 15 september 2019 om 16:30 uur.

Together Gebouw, Diksmuidestraat 76, 2300 Turnhout

De lessen muzische creatie of kleuterinitiatie bedragen € 70,00 voor een schooljaar.

Individuele muzieklessen (piano, slagwerk, gitaar, zang) 50 minuten gedurende het schooljaar. Inschrijving is pas geldig na betaling van het inschrijvingsgeld.