Stichting Kinderen Goedgekeurd

Stichting Kinderen Goedgekeurd is een Belgisch cultuurplatform voor en door kinderen. Het maakt maatschappelijke thema’s bespreekbaar via creativiteit, woord, muziek, dans en taal. Zo krijgen de kinderen het vertrouwen om zich op een actieve en pedagogisch verantwoorde manier te ontwikkelen.

Het belangrijkste uitgangspunt? Respect voor elke cultuur, achtergrond en persoon.

Om alles in goede banen te leiden, werken we nauw samen met professionals, overheden, sponsors en donateurs over heel België.

Stichting van openbaar nut

Kinderen Goedgekeurd ontving in 2017 de erkenning als stichting van openbaar nut. Dat wil zeggen dat haar activiteiten het algemene belang van de maatschappij vooropstellen. Kinderen Goedgekeurd draagt de belangrijkste kenmerken van een stichting van openbaar nut – menslievendheid, wetenschappen, pedagogie, kunst en cultuur – dan ook hoog in het vaandel.

Deel van een groter geheel

De stichting Kinderen Goedgekeurd maakt deel uit van United Cultural Foundation. Die stichting zorgt op haar beurt voor ondersteuning, consulting en hulp bij verkoop, promotie, …

De mensen achter Kinderen Goedgekeurd

Tim Devolder – Oprichter en Voorzitter

Geboren in 1979 en gehuwd met een prachtige vrouw Veronique en papa van 3 kinderen: Kaat, Tobias en Camille.
Tim was 12 jaar lang lid van het Turnhoutse Sint-Pietersknapenkoor onder leiding van Herman De Houwer en liep scouts bij Sint-Victor waar hij ook een tijd deel uitmaakte van de leiding.

Tim is opvoeder van opleiding, muzikant (Zang) en vooral zangcoach. Hij was de persoonlijke assistent van de bekende muziekpedagoog Rika Joris en is vandaag Algemeen Directeur van Kinderen Goedgekeurd, dirigent van het National Children Choir en CEO van Inventio Foundation BV.

Tim’s hobby’s zijn muziek beluisteren, vooral klassieke muziek.

Veronique Van Damme – Mede-oprichter en Secretaris

Geboren in 1979, de ‘prachtige vrouw’ uit Tim’s voorstelling hierboven en dus gehuwd met een fijne man afkomstig uit Afrika en moeder van 3 kinderen: Kaat, Tobias en Camille.

Veronique behaalde het diploma Master in de Muziek – Optie Orgel aan het Conservatorium in Brussel.
Ze kookt zeer graag en noemt zichzelf dus hobby kok, schreef een eigen muziekmethode, is muziekpedagoge en heeft heel veel ervaring met kinderen met een beperking.

Kristin Oris – Directiesecretariaat

Geboren in 1970, mama van 2 dochters en zaakvoerder van ‘Creative Thinker’, waar ze een eigen kinderboek maakt.  Haar affiniteit met Kinderen Goedgekeurd? Haar dochters hebben gezongen bij Kinderen Goedgekeurd en Kristin verzorgt de administratie en het secretariaat van de directie.

Kristins hobby’s zijn: muziek, zang, puzzelen, wandelen, en fitness.