Tibo: lessenpakket voor MCV (het nieuwe AMV)

Vanaf 1 september 2018 het nieuwe decreet voor het DKO in voege. Vooral het vak AMV zal erg veranderen, zowel qua inhoud als qua aanpak. De nieuwe naam MCV zal staan voor Muzikale Creatieve Vorming en zal ook vertrekken vanuit de praktijk met instrumenten.

Veronique Van Damme heeft door haar grondige kennis van de eindtermen van MCV en als  ‘ambassadrice’ van het OVSG een prachtig handboek geschreven voor leerkrachten. Daar bijhorend hebben we een even handig werkboek voor de leerlingen van MCV.

De naam is Tibo!

Tibo is een zeer slim, grappig en creatief jongetje, een waar muziekwonder, die iedereen wegwijs maakt in de wereld van noten en muziek. Met zijn spitsvondige/leuke weetjes leidt hij de leerlingen op een speelse manier door de leerinhouden van MCV. Zijn creativiteit ligt ook in de talrijke liedjes en originele (orff-)oefeningen die spelenderwijs de leerstof aanbrengen.

Het lessenpakket Tibo is ontwikkeld voor alle jaren van de lagere graad van het DKO. Het is eenvoudig opgebouwd zodat elke leerling gemotiveerd blijft en les na les op een gemakkelijke manier evolueert. Dit opbouwende karakter en de steeds terugkerende structuur maakt van Tibo een heel toegankelijk boek, zowel voor de leerkracht als voor de leerling. Het rijke en all-round pakket zet in op (orff-)instrumenten,  ensemble, muziektheorie, gehoor, technisch noten- en ritmelezen en (samenzang) liedjes.

Dit lesboek voor leerkrachten en leerlingen bestaat zowel in papieren- als in digitale versie. De lay-out werd verzorgd door een professionele grafisch bureau Black Pepper Design.

We hopen hierbij jullie interesse gewekt te hebben en wensen jullie alvast een fijn nieuw schooljaar toe in september.

Blader door een inkijkexemplaar voor leerlingen en leerkrachten.

Inkijkexemplaar leerlingen

Inkijkexemplaar leerkrachten

Download een inkijkexemplaar van Tibo’s nootjes

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt een inkijkexemplaar via e-mail.

Field is required!
Field is required!
Field is required!

Om verder te gaan dien je akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Field is required!