Leerlingen Stedelijke Basisschool Turnhout zingen voor verdraagzaamheid

In het kader van De Wereldklas, een initiatief van cultuurhuis De Warande in Turnhout, hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Stedelijke Basisschool in Turnhout op donderdag 7 juni een lied opgenomen. Ze wilden zo muzikaal oproepen tot meer verdraagzaamheid. De opnames vonden plaats in een mobiele studio in de school en het lied wordt door cultuurplatform Kinderen Goedgekeurd gratis als download aangeboden aan alle basisscholen.

De groeiende onverdraagzaamheid in onze samenleving houdt ook de leerlingen van de Stedelijke Basisschool in Turnhout bezig. Om uiting te geven aan hun bezorgdheid, namen zij een lied op dat pleit voor verdraagzaamheid en begrip voor het anders zijn van iedereen.

stedelijke basisschool song

‘De wereldklas’: een samenwerking van Kinderen Goedgekeurd en Stedelijke Basisschool

Het nummer werd gecomponeerd door Johan Famaey van de Stichting Kinderen Goedgekeurd, “‘De wereldklas’ gaat over de diversiteit op school en hoe we daarmee omgaan”, aldus Famaey. “Voor de kinderen van de Stedelijke Basisschool, een heel gekleurde school, maakt het niet uit welke kleding je draagt of wat je huidskleur is. Als jongeren erin slagen om vredevol met elkaar samen te leven, waarom zouden wij als volwassenen dat dan niet kunnen? Dat is de boodschap van ons lied.”

Opname in een mobiele studio op school

Het nummer werd opgenomen in een professionele mobiele studio aan de school. Een twintigtal leerlingen van het vijfde leerjaar zong het lied in, begeleid door piano. “Met dit lied willen we de onverdraagzaamheid in de wereld aankaarten”, klonk het bij de leerlingen. “We vinden dat de volwassenen eindelijk maar eens moeten stoppen met elkaar het leven zuur te maken. We zijn allemaal anders en dat moeten we gewoon van elkaar aanvaarden. Dat doen wij hier op school ook.”

Beluister ‘De Wereldklas’

[cue id=”28956″]

 

Iedereen kan het lied hier gratis downloaden.