Nationaal muziekproject zet nieuw kinder-cultuurplatform in de kijker

Kinderen Goedgekeurd start in Nederland met muziek van Tiësto en Armin van Buuren in een nieuwe jasje.

Kinderen Goedgekeurd, het nationaal cultuurplatform voor en door kinderen, start officieel in Nederland. Mét als spectaculaire aftrap meteen een gloednieuwe show met kinderen, waarvoor jonge podiumtalenten zich kunnen inschrijven. De première daarvan staat gepland op zondag 25 maart 2018 in de prestigieuze Koepel van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) in Amsterdam.

Na België start Kinderen Goedgekeurd vandaag in Nederland met muziekateliers en muzikale workshops voor kinderen. Dankzij het succes van onder meer het Nationaal Muziektheater, schoolvoorstellingen en vele musicals is een uitbreiding naar Nederland een logische nieuwe stap. En dat is goed nieuws voor de muzikale en talentvolle Nederlandse kinderen.

Musical 2gather

De eerste activiteit is de Kinderen Goedgekeurd musical “2gather”. Er zal onder andere dancemuziek van Tiësto en Armin van Buuren te beluisteren zijn. Het zullen nieuwe bewerkingen zijn voor een 200 koppig meerstemmig kinderkoor en dansers die onder professionele begeleiding zingen, acteren, dansen en musiceren. Het wordt een spetterende muziekshow waaraan elke jongere uit Nederland kan meedoen.

Kinderen Goedgekeurd heeft veel ervaring in musicals. De musical “Zelfie” is gemaakt ter ere van de 35ste verjaardag van Kinderen voor Kinderen. Het mocht zelfs optreden voor prinses Laurentien en de Belgische koningin Mathilde.

Audities

Alle kinderen vanaf 8 jaar tot 16 jaar zijn welkom als musicalster. Ze kunnen zich inschrijven via [email protected] met vermelding van hun naam, voornaam, leeftijd, telefoonnummer en namen van de ouder(s). Kinderen Goedgekeurd nodigen hen dan met een mailtje uit voor een auditie bij hun in de buurt. Daar staat in waar ze precies moeten zijn, op welke dag dat is en hoe laat.