Seizoen 2016-2017

Met trots stellen wij in onze nieuwe brochure het programma voor, voor het seizoen 2016-2017. We hebben vorig seizoen vooral veel gespeeld, gezongen en genoten, maar ook geluisterd, gepraat en geëvalueerd.

Brochure 2016-2017

We blijven het accent leggen op de instrumentaal klassieke toets en stellen volgend schooljaar het strijkkwartet centraal. Meerstemmigheid & harmonie worden hierbij sleutelwoorden, zowel met de stem als instrumentaal. Met als jaarthema “Ja, aan alle kinderen!”, naar de gelijknamige titel van ons lied, stellen we dit jaar kinderparticipatie voorop. Zowel in de voorstellingen als in andere projecten. Tijdens onze voorstellingen worden kinderen aangemoedigd zelf te participeren en muziek te maken.

Met de oprichting van de Raad van Kinderen willen we kinderen ook een stem geven binnen het bedrijfsleven en organisaties. Je leest er meer over verder in deze brochure. En net als vorig jaar willen we ook weer actuele thema’s aansnijden. Zo hebben we dit seizoen ondermeer het thema adoptie op het programma staan in onze nieuwe voorstelling “Hoe Wouter, Wouter werd”. Een muziektheaterstuk waarin emoties en vragen rond het geadopteerd zijn aan bod komen, maar die doorgetrokken kunnen worden naar een breder spectrum moeilijke levensgebeurtenissen bij kinderen zoals echtscheiding, overlijden enz.

Waar je met familie of school ook voor kiest, we wensen jullie in ieder geval een heel leerrijk en aangenaam cultureel seizoen!

Mout Uyttersprot
artistiek leider en woordvoerder

Bezoek ons op Facebook!