Het KG!- lied

Kinderen Goedgekeurd! Themalied

Het KG!-lied “Ja aan alle kinderen” is een uniek project waarin diverse politici zich hebben ontpopt tot heuse song-schrijvers!

Omdat het een heel bijzonder nummer mocht zijn, vroeg artistiek leider Mout Uyttersprot aan verschillende politici om op een kindvriendelijke manier iets te vertellen over actuele (politieke) thema’s die een invloed hebben op het leven van kinderen. Deze keer niet voor het jeugdjournaal, maar voor een kinderlied.

Kinderen Goedgekeurd! stelde vast dat sommige actuele thema’s niet altijd even goed begrijpbaar zijn voor kinderen. Door toppolitici in de huid te laten kruipen van een kind, willen we het onderwerp alvast op de kaart te zetten. Kinderen Goedgekeurd! werkt steeds rond actuele, sociale thema’s. Via ondermeer muziektheater bieden we een laagdrempelig platform waarin kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking zich kunnen uitleven in een creatieve en culturele omgeving.

Niemand minder dan Ministers Hilde Crevits, Ben Weyts & Pascal Smet, Partijvoorzitster en Federale Parlementsleden Meyrem Almaci, Lorin Parys & Vincent Van Quickenborne én de op één na beste Burgemeester van de wereld Daniël Termont kropen in hun pen en zorgen zo voor een unieke samenwerking. Zeven politici die het voor één keer over de partijgrenzen heen met elkaar eens zijn en het zeggen… met muziek! Het is een primeur in de Belgische politieke geschiedenis!

Kinderen Goedgekeurd! zet muzikaal hoog in op kwaliteit en liet zich voor de gelegenheid omringen door Peter Gillis, Miguel Wiels en Alain Vande Putte. Voor de stemmen zorgen de kinderen van het gezelschap. Kinderen Goedgekeurd! ging voor dit project in zee met de online speelgoedwinkel KinderenKoning. Hiermee zitten ze helemaal op elkaars golflengte en zeggen ze op 23 september met de woorden van de ministers volmondig “Ja aan alle kinderen” in het Vlaams Parlement!

 

“Ja aan alle kinderen” werd voorgesteld op 23 september 2015 in het Vlaams Parlement in aanwezigheid van oa. Ministers Sven Gatz en Ben Weyts.

Klik hier voor een korte impressie van die dag én van het lied!!

 

 

Bezoek ons op Facebook!